Завод наставља са реализацијом стручног скупа-симпозијума „Школа и популациона политика“

259

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Трећи по реду, скуп је одржан 14. маја 2014. године у амфитеатру Техничке школе „Нови Београд“ на Новом Београду. Скупу је присуствовало више од педесет наставника, стручних сарадника и директора основних и средњих школа упркос временским приликама и непогоди која нас је задесила.

Симпозијум је отворио Веселин Вуковић, директор Техничке школе „Нови Београд“.

Реализатори скупа су били: проф. др Зоран Аврамовић, директор Завода, Елеонора Влаховић, руководилац Центра за професионални развој запослених у образовању, Бранка Шегрт, руководилац Сектора за стручно усавршавање и напредовање, Драган Ракита и мр Снежана Милошевић Јешић, саветници координатори.

Учесници су имали прилику да се више информише о последицама недовољног рађања и механичког кретања становништа, због чега Србија сваке године „изгуби“ један град величине Шида. Поред тога реализатори су говорили и о стању репродуктивног здравља младих, кризи васпитне функције породице и школе и могућностима које пружа школа у подстицању позитивних ставова и вредности према породици и рађању.

На основу онога што се могло чути у дискусијама учесника скупа, доминира уверење да школа јесте оптерећена различитим захтевима, да се од наставника и васпитача много очекује,  али да је неопходно да ова питања  пронађу своје место у раду са ученицима и сарадњи са родитељима, уз обавезна системска решења државе.

 DSCF0271 DSCF0287 DSCF0257 DSCF0245 DSCF0238

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.