ПЕДАГОШКИ ПРИСТУП ТРОЛИСТ: ПОДСТИЦAЈ ЗА САРАДЊУ, СТВАРАЛАШТВО И ИНИЦИЈАТИВУ

596

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Завод за унапређивање образовања и васпитања и Институт за педагошка истраживања су 9.9.2015. на Учитељском факултету организовали представљање публикације

 

ПЕДАГОШКИ ПРИСТУП ТРОЛИСТ: ПОДСТИЦAЈ ЗА САРАДЊУ, СТВАРАЛАШТВО И ИНИЦИЈАТИВУ“

 

Публикација је приручник за школе  у коме се налази  детаљно упутство  како концепт Тролист уградити у живот школе кроз наставне и ваннаставне активности. Сарадња, стваралаштво и иницијатива ученика су битне педагошке вредности савремене школе и ослонци за сналажење и просперитет у свету који се убрзано мења. Они који желе да унесу новине у раду својих школа овим приручником добијају дефинисане кораке у процесу увођења концепта Тролист,  његове реализације као и праћења и вредновања. На нашем тржишту мало је оваквих инструктивних публикација које олакшавају школама да уведу и  реализују новине. Концепт је у пракси проверен кроз пројекат Института за педагошка истраживања „Од подстицања иницијативе, сарадње и стваралаштва у образовању до нових улога и идентитета у друштву“. Посебну вредност представља чињеница да овај концепт није окренут само неком сегменту и некој циљној групи у школи  већ  представља филозофију која делује кохезивно на запослене, ученике и родитеље, јачајући њихов капацитет за сарадњу што има позитивне последице на целокупан живот једне школе.

ПРОГРАМ ПРОМОЦИЈЕ

  • Поздравна реч директора Завода за унапређивање образовања и васпитања проф. др Зорана Аврамовића и директора Института за педагошка истраживања др Николете Гутвајн.
  • Представљање пројекта кроз искуство ученика трећег разреда ОШ „Браћа Барух“  Иве Каталини, Вука Аврамовића и њихове учитељице Милке Обрадовић, који изводе експеримент„Вулканска лава”.
  • Презентација др Јасмине Шефер и сарадника о  пројекту „Од подстицања иницијативе, сарадње и стваралаштва у образовању до нових улога и идентитету у друштву”.
  • Представљање публикације из угла рецензената: Елеонора Влаховић, руководилац Центра за развој програма и уџбеника у ЗУОВ-у; др Душица Малинић, научни сарадник, Институт за педагошка истарживања и Данијела Стипанић, професор енглеског језика.
  • О сарадњи Института за педагошка истраживања и ОШ Браћа Бaрух на пројекту говориће директор ОШ Драгомир Ивановић као и  Радица Миљаковић Аврамовић, професор историје ове  основне школе.
  • Дискусија.

promocija 3 promocija 1 promocija 2

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.