Праћење ефеката сталног стручног усавршавања

233

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.


Конкурс Сазнали на семинару применили у пракси

 

У циљу размене искустава у области стручног усавршавање наставника, васпитача и стручних сарадника Завод за унапређивање образовања и васпитања организовао је конференцију „Праћење ефеката сталног стручног усавршавања – конкурс Сазнали на семинару, применили у пракси“. Конференција је одржана 29.01.2014. године у хотелу „Зира“, а отворио је проф. др Зоран Аврамовић, директор Завода за унапређивање образовања и васпитања. Учесницима су се обратили и помоћници министра просвете, науке и технолошког развоја Весна Фила и мр Љубиша Антонијевић.

 

Саветници Завода упознали су учеснике конференције са резултатима које је у овој области постигао Центар за професионални развој запослених у образовању, са акцентом на значај и резултате конкурса Сазнали на семинару, применили у пракси. Након тога, награђени наставници представили су своје радове.

 

Учесници конференције били су у прилици да чују искуства, примере добре праксе и проблеме које у овој области имају и земље у окружењу. Посебан допринос раду конференције дали су гости: др Борис Менрат, Централна управа за образовање у иностранству, руководилац Регионалног бироа за Југоисточну Европу, Немачка; Tony O`Brien, British Council; Сања Урек, Агенција за одгој и образовање, Загреб,; др Душанка Поповић, Завод за школство, Подгорица; Жељко Станков, школски инспектор за информатику, Тимиски жупанијски школски инспекторат, Темишвар.

У раду конференције поред запослених у Заводу за унапређивање образовања и васпитања учествовали и представници: Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања, факултета, струковних удружења, Института за психологију, Института за педагошка истраживања, Мајкрософта као и представници регионалних центара.

У закључку конференције истакнуто је да праћење ефеката сталног стручног усавршавања представља веома комплексан процес, да је размена искустава неопходна и да одржавање оваквих конференција има велики значај за унапређивање сарадње на свим нивоима.

Конференција „Праћење ефеката сталног стручног усавршавања – конкурс Сазнали на семинару, применили у пракси“ организована је као једна од последњих активности Завода у оквиру PDP пројекта које је у Републици Србији финансирао SDC, а који је трајао 12 година.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.