Састанак Радне групе за израду предлога стандарда услуга каријерног вођења и саветовања

644

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Први састанак Радне групе за израду предлога стандарда услуга каријерног вођења и саветовања одржан је 28.9.2016. године у просторијама Завода за унапређивање образовања и васпитања. Састанак је организован у форми целодновне радионице у трајању од 10 до 17 часова. Учесници у раду су стручњаци у области каријерног вођења и саветовања из образовања, запошљавања и омладинског сектора, који су као представници релевантних институција именовани за чланство у радној групи.

У првом делу радионице учесници су се упознали са основним информацијама о начину рада и задацима, дат је кратак преглед релевантних информација о политикама каријерног вођења и саветовања и примерима стандардизације у Европи, као и досадашњих достигнућа у овој области у Србији. У другом делу радионице радило се на утврђивању прелиминарних области стандарда услуга и на доношењу структуре оквира стандарда.

Рад групе је отворила координаторка радне групе Татијана Глишић Милутиновић, саветник-координатор у Заводу за унапређивање образовања и васпитања, упознајући учеснике са иницијативом из које је потекао ангажман радне групе, са очекиваним резултатима и начином рада. Рад на стандардима се реализује у сарадњи: Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Савета за средње стручно образовање, Завода за унапређивање образовања и васпитања, Београдске Отворене Школе (БОШ), Еурогиданце центара и ГИЗ пројекта.

DSC00155 DSC00158 DSC00166 DSC00174 DSC00176

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.