Посета делегације представника Центра за образовно и психолошко саветовање из Норвешке

188

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Делегација представника Центра за образовно  и психолошко саветовање из Драмена у Норвешкој  посетила је Завод за унапређивање образовања и васпитања у четвртак, 26.5.2016. године.

Повод ове посете била је размена искустава наших институција и отварање могућности за сарадњу у оквиру делатности којима се баве ове установе.  Директор Завода, проф. др Зоран Аврамовић је поздравио колеге из Норвешке и истакао веома блиске везе Норвешке и Србије које су део нашег културног идентитета и дугогодишње сарадње.

Саветник Центра развој програма и уџбеника Јелена Вићовац је представила ингеренције Завода и делатност Центара  и Сектора Завода. Руководилац Сектора за специфична питања др Зорица Поповић је представила делатност овог сектора  и пројекте који су реализовани у протеклом периоду. Након излагања наших саветника, директорка Центра за образовно и психолошко саветовање из Драмена је представила специфичности установе из које долази и веома широк спектар делатности које пружају  корисницима из осетљивих група, деци са различитим тешкоћама и сметњама у развоју и избеглицама.

Руководилац Центра за развој програма и уџбеника Елеонора Влаховић је представила  искуство Србије  са избеглицама током НАТО бомбардовања и рата на овим просторима 1999. године.  Ова тема је била изузетно значајна за колеге из Норвешке који се сусрећу са веома великим бројем избеглих лица и проблемима интеграције породица и деце у нову средину. Дискусија након презентације је била изузетно корисна за наше колеге из Драмена а саветници из Завода су сазнали како функционише образовни систем и подршка деци из осетљивих група.

Након  програма у Заводу, гости из Норвешке су присуствовали часовима у школама које реализују инклузивно образовање. Посетили смо три школе на општини Звездара. У школи „Деспот Стефан Лазаревић“ у Миријеву једна је присуствовала часу енглеског језика. Друга група је била у школи „Вељко Дугошевић“ на Звездари на часу математике. Трећа група је присуствовала часу изборног предмета Народна традиција у школи „Стеван Синђелић“. После часова је организована размена искустава са наставницима и сарадницима из школа и гостима из Норвешке.

Колегинице из Норвешке су понеле изузетне утиске из Београда и Завода  и драгоцена сазнања о темама  којима смо се бавили током њихове посете.

IMG_0551    IMG_0552   IMG_0558  IMG_0564   IMG_0568

IMG_0573   IMG_0575

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.