Јавни позив за васпитаче у предшколским установама на Обуку за менторски рад са приправницима

676

Завод за унапређивање образовања и васпитања расписује јавни позив за пријављивање заинтересованих васпитача на Обуку за менторски рад васпитача у предшколским установама са приправницима.

Циљ програма обуке за менторски рад са приправницима је оспособљавање васпитача да разумеју и критички преиспитују комплексност процеса менторства, улога и одговорности различитих актера у овом процесу. Похађање програма треба да допринесе унапређивању праксе менторства, као и јачању самопоуздања потребног за улогу ментора и преиспитивање сопствене професионалне праксе.

Обука се реализује кроз два дана непосредног рада и домаћи задатак, базиран на самосталном истраживању праксе полазника, уз вођење и усмеравање од стране водитеља. Полазници који успешно заврше непосредну обуку и чији домаћи рад буде одобрен добијају 70 сати стручног усавршавања.

Завод за унапређивање образовања и васпитања до краја 2024. године реализоваће две обуке. Обе обуке се реализују у Београду и бесплатне су за полазнике. Прва обука ће бити реализована у октобру (накнадно ће бити прецизиран датум), а о термину друге полазници ће бити благовремено обавештени.

Број полазника обуке је ограничен, а изабрани полазници благовремено ће бити обавештени о оствареном праву учешћа.

Сви заинтересовани васпитачи могу се пријавити за похађање обуке на линку.

Након попуњавања свих расположивих места пријава више неће бити активна/могућа.