back to top
null

ПОЛИТИКА ПРИВАТНОСТИ

Изјава о приватности мреже интернет презентација Завода за унапређивање образовања и васпитања

Мрежа интернет презентација Завода за унапређивање образовања и васпитања, којој припада и ова интернет презентација/презентација или апликација коју сте посетили (у даљем тексту: ЗУОВ интернет презентација), поштује вашу приватност. Посвећени смо заштити података о личности које нам доставите. Желели бисмо да вас упознамо са следећим принципима којима је уређена наша политика приватности.

Мрежу интернет презентација ЗУОВ-а чине следеће презентације, портали и платформе којима управља Завод за унапређивање образовања и васпитања:

 • https://zuov.gov.rs/
 • https://dijaspora.zuov.gov.rs
 • https://www.portal.edu.rs/ (nop.edu.rs)
 • https://digitalnaucionica.edu.rs/
 • https://zavod.edu.rs/
 • https://kreativnaskola.zuov.gov.rs/
 • https://portal.zuov.gov.rs/
 • https://obuke.zuov.gov.rs/
 • https://zuov.learningpassport.org/
 • https://srbija.learningpassport.org/
 • https://zuov-katalog.rs/
 • http://skupovi.zuov-katalog.rs/
 • https://sertifikati.zuov-katalog.rs/
 • http://www.zuov.rs/
 • https://www.ucenjenadaljinu.edu.rs/
 • сви поддомени горе наведених домена
 • друштвене мреже:
  • https://www.facebook.com/obrazovniportal
  • https://www.linkedin.com/company/zuov
  • https://twitter.com/zuovrs
  • https://www.youtube.com/c/ZUOVEdu

Политика заштите података о личности

Зајемчена је заштита података о личности. Прикупљање, држање, обрада и коришћење података о личности врше се у складу са Законом о заштити података о личности (“Службени гласник РС”, бр. 87/2018). Подаци о личности се неће користити изван сврхе за коју су прикупљени, осим за потребе вођења кривичног поступка или заштите безбедности Републике Србије, на начин предвиђен законом. Предузете су све потребне мере заштите података, у складу са утврђеним стандардима и поступцима, а које су потребне да би се подаци заштитили од губитка, уништења, недопуштеног приступа, промене, објављивања и сваке друге злоупотребе.

Прикупљене информације не дају се на увид, нити се размењују с другим организацијама које су изван система припреме и уређивања ЗУОВ интернет презентације, осим у случајевима предвиђеним законом и у случајевима који су дефинисани као стручни послови Завода за унапређивање образовања и васпитања наведени у Закону о основама система образовања и васпитања. Подаци се неће користити у сврхе које нису у складу са законом нити на било који други начин који би могао да буде штетан по вас укључујући и нарушавање ваше приватности. Лице има право да пристанак за обраду података о личности опозове у складу са Законом о заштити података о личности.

Подаци које прикупљамо

Прикупљамо личне податке као што су име, ЈМБГ, адреса, телефонски број или e-mail адреса само у случајевима који се непосредно односе на обављање стручних послова из области образовања и васпитања и учествовања у припреми прописа из надлежности Министарства просвете, науке и технолошког развоја, као и оне који се односе на друге послове у складу са Законом о основама система образовања и васпитања, актом о оснивању и статутом.

Личне податке прикупљамо и у случајевима када нам се добровољно доставе понуђеним обрасцима или другим начином комуникације, искључиво у сврхе удовољења захтева корисника, како бисмо могли пружити услугу коју је корисник затражио.

Подаци који нису личне природе

У циљу побољшавања и прилагођавања ЗУОВ интернет презентације вашим потребама, сакупљамо податке који нису личне природе, нпр. податке о врсти програма за претраживање, оперативном систему и страницама које сте посетили. Ове податке сакупљамо у циљу рада на оптимизацији интернет презентације за кориснике и претраживаче интернета.

Колачићи

Такође прикупљамо податке о коришћењу ЗУОВ интернет презентације и друге техничке податке који нису личне природе, а који нам омогућавају да учинимо ваше посете презентацији лакшим, ефикаснијим и исплативијим тако што вам пружамо кориснички прилагођен приступ и препознајемо вас када се вратите на интернет презентацију. Ове податке прикупљамо преко колачића (cookies – колачић).

Колачић је мали текстуални фајл са подацима који се преноси са ЗУОВ интернет презентације на хард диск вашег рачунара, интерну меморију вашег мобилног телефона или другог електронског уређаја. Интернет презентација шаље колачић кад посећујете, претражујете или персонализујете нашу интернет презентацију, или се региструјете за одређене услуге. Колачић не може да чита личне податке са вашег хард диска или да чита фајлове колачића које су створили други сајтови. Податке које колачић може да садржи су само они које сте сами доставили. Помоћу колачића наша интернет презентација памти ваше радње и жељена подешавања. Прихватање колачића који се користе на ЗУОВ интернет презентацији нам омогућава да утврдимо корисност информација наше интернет презентације за кориснике и ради установљења ефикасности нашег навигационог система у помагању корисницима да дођу до тих информација.

Колачићима се памте: ваша жељена подешавања које се односе на приказ наше интернет презентације у вашем прегледачу интернета, информације о томе да ли сте већ предузели неку радњу као што је попуњавање упитника или других формулара (како вам се не би поново нудили за попуњавање), информације о томе да ли се слажете са употребом колачића за ову интернет презентацију као и анонимни статистички подаци који се користе за анализу посета и оптимизацију интернет презентације за претраживаче,

Колачићи се по правилу класификују као колачићи “сесије” или “трајни” колачићи. Колачићи сесије се не задржавају на вашем електронском уређају након што сте затворили претраживач. Трајни колачићи се задржавају на вашем рачунару док их не избришете или док им не истекне рок трајања.

Колачиће можете контролисати и/или избрисати уколико то желите. Више информација потражите на: aboutcookies.org. Можете избрисати све колачиће који су већ сачувани на вашем електронском уређају, а подешавања већине интернет прегледача омогућава блокирање колачића. Ако блокирате колачиће, можда ћете при свакој посети наше интернет презентације морати ручно прилагођивати нека жељена подешавања, а одређене услуге и функције можда неће бити доступне.

Техничка заштита података

ЗУОВ интернет презентација обезбеђује сигурност података које нам достављате путем индустријски стандардизованих физичких, електронских и управљачких процедура. ЗУОВ интернет презентација користи SSL – енкрипцију како би повећала сигурност преноса осетљивих података. Унутар интернет презентације подаци се чувају у на контролисаним серверима са ограниченим приступом. Сервери су у власништву спољних сарадника (фирми/институција) са којима Завод за унапређивање образовања и васпитања има потписане уговоре и који морају гарантовати заштиту података и њихову приватност у складу са законом.

Остало

Свако коришћење ЗУОВ интернет презентације подложно је условима и правилима описаним на овој страници.

Ако имате питања или недоумице у вези са нашим прикупљањем, коришћењем или откривањем ваших личних података, молимо да нас контактирате на имејл адресу info@zuov.gov.rs.

Садржај изјаве о приватности ЗУОВ интернет презентације можемо променити у било које време без претходне најаве и сагласности корисника. Свака промена изјаве о приватности ЗУОВ интернет презентације биће објављена на овој страници.