null

POLITIKA PRIVATNOSTI

Izjava o privatnosti mreže internet prezentacija Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja

Mreža internet prezentacija Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, kojoj pripada i ova internet prezentacija/prezentacija ili aplikacija koju ste posetili (u daljem tekstu: ZUOV internet prezentacija), poštuje vašu privatnost. Posvećeni smo zaštiti podataka o ličnosti koje nam dostavite. Želeli bismo da vas upoznamo sa sledećim principima kojima je uređena naša politika privatnosti.

Politika zaštite podataka o ličnosti

Zajemčena je zaštita podataka o ličnosti. Prikupljanje, držanje, obrada i korišćenje podataka o ličnosti vrše se u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti (“Službeni glasnik RS”, br. 87/2018). Podaci o ličnosti se neće koristiti izvan svrhe za koju su prikupljeni, osim za potrebe vođenja krivičnog postupka ili zaštite bezbednosti Republike Srbije, na način predviđen zakonom. Preduzete su sve potrebne mere zaštite podataka, u skladu sa utvrđenim standardima i postupcima, a koje su potrebne da bi se podaci zaštitili od gubitka, uništenja, nedopuštenog pristupa, promene, objavljivanja i svake druge zloupotrebe.

Prikupljene informacije ne daju se na uvid, niti se razmenjuju s drugim organizacijama koje su izvan sistema pripreme i uređivanja ZUOV internet prezentacije, osim u slučajevima predviđenim zakonom i u slučajevima koji su definisani kao stručni poslovi Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja navedeni u Zakonu o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja. Podaci se neće koristiti u svrhe koje nisu u skladu sa zakonom niti na bilo koji drugi način koji bi mogao da bude štetan po vas uključujući i narušavanje vaše privatnosti. Lice ima pravo da pristanak za obradu podataka o ličnosti opozove u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti.

Podaci koje prikupljamo

Prikupljamo lične podatke kao što su ime, JMBG, adresa, telefonski broj ili e-mail adresa samo u slučajevima koji se neposredno odnose na obavljanje stručnih poslova iz oblasti obrazovanja i vaspitanja i učestvovanja u pripremi propisa iz nadležnosti Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i one koji se odnose na druge poslove u skladu sa Zakonom o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, aktom o osnivanju i statutom.

Lične podatke prikupljamo i u slučajevima kada nam se dobrovoljno dostave ponuđenim obrascima ili drugim načinom komunikacije, isključivo u svrhe udovoljenja zahteva korisnika, kako bismo mogli pružiti uslugu koju je korisnik zatražio.

Podaci koji nisu lične prirode

U cilju poboljšavanja i prilagođavanja ZUOV internet prezentacije vašim potrebama, sakupljamo podatke koji nisu lične prirode, npr. podatke o vrsti programa za pretraživanje, operativnom sistemu i stranicama koje ste posetili. Ove podatke sakupljamo u cilju rada na optimizaciji internet prezentacije za korisnike i pretraživače interneta.

Kolačići

Takođe prikupljamo podatke o korišćenju ZUOV internet prezentacije i druge tehničke podatke koji nisu lične prirode, a koji nam omogućavaju da učinimo vaše posete prezentaciji lakšim, efikasnijim i isplativijim tako što vam pružamo korisnički prilagođen pristup i prepoznajemo vas kada se vratite na internet prezentaciju. Ove podatke prikupljamo preko kolačića (cookies – kolačić).

Kolačić je mali tekstualni fajl sa podacima koji se prenosi sa ZUOV internet prezentacije na hard disk vašeg računara, internu memoriju vašeg mobilnog telefona ili drugog elektronskog uređaja. Internet prezentacija šalje kolačić kad posećujete, pretražujete ili personalizujete našu internet prezentaciju, ili se registrujete za određene usluge. Kolačić ne može da čita lične podatke sa vašeg hard diska ili da čita fajlove kolačića koje su stvorili drugi sajtovi. Podatke koje kolačić može da sadrži su samo oni koje ste sami dostavili. Pomoću kolačića naša internet prezentacija pamti vaše radnje i željena podešavanja. Prihvatanje kolačića koji se koriste na ZUOV internet prezentaciji nam omogućava da utvrdimo korisnost informacija naše internet prezentacije za korisnike i radi ustanovljenja efikasnosti našeg navigacionog sistema u pomaganju korisnicima da dođu do tih informacija.

Kolačićima se pamte: vaša željena podešavanja koje se odnose na prikaz naše internet prezentacije u vašem pregledaču interneta, informacije o tome da li ste već preduzeli neku radnju kao što je popunjavanje upitnika ili drugih formulara (kako vam se ne bi ponovo nudili za popunjavanje), informacije o tome da li se slažete sa upotrebom kolačića za ovu internet prezentaciju kao i anonimni statistički podaci koji se koriste za analizu poseta i optimizaciju internet prezentacije za pretraživače,

Kolačići se po pravilu klasifikuju kao kolačići “sesije” ili “trajni” kolačići. Kolačići sesije se ne zadržavaju na vašem elektronskom uređaju nakon što ste zatvorili pretraživač. Trajni kolačići se zadržavaju na vašem računaru dok ih ne izbrišete ili dok im ne istekne rok trajanja.

Kolačiće možete kontrolisati i/ili izbrisati ukoliko to želite. Više informacija potražite na: aboutcookies.org. Možete izbrisati sve kolačiće koji su već sačuvani na vašem elektronskom uređaju, a podešavanja većine internet pregledača omogućava blokiranje kolačića. Ako blokirate kolačiće, možda ćete pri svakoj poseti naše internet prezentacije morati ručno prilagođivati neka željena podešavanja, a određene usluge i funkcije možda neće biti dostupne.

Tehnička zaštita podataka

ZUOV internet prezentacija obezbeđuje sigurnost podataka koje nam dostavljate putem industrijski standardizovanih fizičkih, elektronskih i upravljačkih procedura. ZUOV internet prezentacija koristi SSL – enkripciju kako bi povećala sigurnost prenosa osetljivih podataka. Unutar internet prezentacije podaci se čuvaju u na kontrolisanim serverima sa ograničenim pristupom. Serveri su u vlasništvu spoljnih saradnika (firmi/institucija) sa kojima Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja ima potpisane ugovore i koji moraju garantovati zaštitu podataka i njihovu privatnost u skladu sa zakonom.

Ostalo

Svako korišćenje ZUOV internet prezentacije podložno je uslovima i pravilima opisanim na ovoj stranici.

Ako imate pitanja ili nedoumice u vezi sa našim prikupljanjem, korišćenjem ili otkrivanjem vaših ličnih podataka, molimo da nas kontaktirate na imejl adresu info@zuov.gov.rs.

Sadržaj izjave o privatnosti ZUOV internet prezentacije možemo promeniti u bilo koje vreme bez prethodne najave i saglasnosti korisnika. Svaka promena izjave o privatnosti ZUOV internet prezentacije biće objavljena na ovoj stranici.

BILTEN

Prijavite se za bilten Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja i dobijajte vesti i obaveštenja direktno u Vaše poštansko sanduče.
PRIJAVITE SE
close-link