Додељене награде конкурса Сазнали на семинару – применили у пракси 2021

3542

Додела награда за Конкурс „Сазнали на семинару, применили у пракси“, уобичајено се организује у просторијама Завода за унапређивање образовања и васпитања на дан Славе Света три јерарха 12. фебруара.

Претходне године, услед неповољне епидемиолошке ситуације, награде су уручиване у школама награђених насавника/ца. Из истог разлога, и ове године су запослени Завода посетили школе у којима раде награђене наставнице.

Руководилац Сектора за стручно усавршавање и напредовање Драган Ракита је уручио прву награду Љупки Малацко, наставници русинског језика и књижевности у гимназији Петро Кузмјак у Руском Крстуру. Првонаграђена  је  ауторка рада „Ученички кувар – Моје омиљено јело“ (област: изборни и факултативни предмети).

Другу награду за рад „Развој српског књижевног језика“ (област: српски језик и књижевност), Весне Петровић, наставнице српског језика и књижевности у ОШ „Петар Петровић Његош“ у Зрењанину, уручиле су Сузана Деретић, руководилац Центра за професионални развој запослених у образовању и Сања Тодорчев, саветник координатор у Заводу.

Трећу награду за рад „Народна лирика у Фибоначијевом низу и у капи етеричног уља“ (област: српски језик и књижевност), који је продукт тимског рада у којем су учествовале Биљана Ајдачић, Марина Груичић и Љубица Луковић из гимназије у Ивањици, уручили су Драган Ракита и Сања Тодорчев.