Посета делегације професора средњих школа из Беча

114

Завод за унапређивање образовања и васпитања је крајем октобра ове године, био домаћин делегацији професора средњих школа из Беча. Првог дана је организован округли сто на тему Нове тенденције у образовању у Републици Србији, на којем су учествовали саветници Завода за  унапређивање образовања и васпитања и Завода за вредновање квалитета образовања  и васпитања. Тог истог дана организована је посета основној школи „Дринка Павловић“ у Београду.

Другог дана je  аустријска делегација  заједно са представницима Завода за унапређивање образовања и васпитања посетила Учитељски факултет у Београду. Декан  факултета проф. др Данимир Мандић је темељно представио рад факултета. Након тога, гости су отпутовали у Сремске Карловце, где је организована посета најстаријој гимназији у Србији. Професори и ученици су приредили богат програм, између осталог су извели позоришну представу на немачком језику.

Професори из Беча су били веома задовољни посетом и искуством које су стекли приликом обиласка наших школа и изразили жељу за наставком сарадње.