Удружење за подстицање предузетништва Живојин Мишић расписало конкурс за Најбоље едукаторе Србије за 2021.годину

718

Удружење за подстицање предузетништва „Живојин Мишић“ је расписало конкурс за Најбоље едукаторе Србије за 2021.годину,

Текст конкурса преносимо у целини:

Отворен је конкурс за Најбоље едукаторе Србије за 2021.годину!  

Пронађимо заједно најбоље учитеље и наставнике које наша земља има!

Удружење „Живојин Мишић“ покренуло је 2014. године пројекат „Најбољи едукатори Србије“, са жељом да истакне и подржи изузетне наставнике у нашем образовном систему. Учитељи и наставници основних и средњих школа који су награђени током седам година реализације овог пројекта се одликују иновативношћу, ентузијазмом, посвећеношћу, активизмом, спремношћу да уче, да се усавршавају и прилагођавају модерним потребама образовања, да примењују нове методе и средства у настави, да ученике уче како да примењују знање и тако их припремају за савремене захтеве тржишта рада. Они су покретачи позитивних промена у својој околини, пионири напретка и постизања натпросечних резултата и као такве слободно их можемо назвати и предузетницима у свом послу.

За седам година реализације овог пројекта наградили смо укупно 89 најбољих учитеља и наставника из градских и сеоских средина.

Ове године конкурс за Најбоље едукаторе Србије отварамо осми пут и пријаве можете слати до 28.08.2021.

На овогодишњем конкурсу изабраћемо и наградићемо укупно једанаест учитеља и/или наставника основних и средњих школа у Србији. Тиме ће наша заједница Најбољих едукатора Србије бројати јубиларних 100 изузетних учитеља и наставника!

Као и претходних година, потенцијалне Најбоље едукаторе Србије могу пријавити ученици, родитељи, колеге, сарадници, свако ко сматра да познаје изузетног наставника, преко пријавне форме на сајту Удружења, на следећем линку:

https://nes.zivojinmisic.rs/ .  

Опишите нам шта је карактеристично у њиховом раду, које активности и пројекте реализују са ученицима и како мењају заједницу у којој живите. Пошаљите нам линкове сајтова, снимака, објава и свих осталих материјала који могу посведочити о њиховом раду!

Избор се врши у неколико селекционих кругова, а проглашење најбољих и свечана додела награда очекују се крајем године. За све изабране најбоље едукаторе обезбеђена је новчана награда чији се највећи део искључиво може утрошити на побољшања активности са ученицима, чиме се подржава њихов рад и побољшава квалитет и обим њихових активности, а тиме и образовни систем Србије.