Дружење са писцем Дејаном Алексићем

135

У оквиру програма који се организују као претеће манифестације Сајма књига у Франкфурту, највећег сајма књига у Европи, Удружење писаца „Седмица“ оганизовало је 15.10.2019. године дружење са једним од најзначајнијих књижевника млађе генерације и добитником престижних домаћих и страних књижевних награда, Дејаном Алексићем. У Српском културном центру у Офенбаху са писцем су се дружили ученици „Српске допунске школе“ интегрисане наставе и секције „Ршум школица“.

Писац је својим програмом одушевио све присутне и забавио децу одломцима из свог духовитог и маштовитог романа Чудесни доживљаји Азбучка Првог у тридесет слова, стиховима старих и нових песама али и комичним стихованим Малим огласима и својим непролазним загонеткама у стиху које су забавиле све у публици.

Деца су са великим задовољством учествовала у програму и отворено разговарала са писцем и приредила му мало изненађење казујући његове стихове.

Већ наредних дана Дејан је био гост на настави српског језика у Гравенбруху и Диценбаху. У пријатној атмосфери, уз интерактивни приступ ученици су решавали нове загонетке, учествовали у акционим причама овог даровитог писца и рецитовали стихове на матерњем језику.