Новогодишње дружење Дејана Алексића са српским ђацима у Берлину

48

Допунска настава на српском језику у Берлину која реализује наставу под покровитељством Министарства просвете Републике Србије организовала је гостовање савременог дечјег писца Дејана Алексића. Наставнице које реализују наставу на српском језику у Берлину,  Марија Алексић и Мирјана Стефановић потрудиле су се да организациони део буде на највишем нивоу.

Дечји писац испунио је још једном очекивања великог броја присутних у једној од градских сала у Берлину. Књижевној вечери присуствовали су и представници амбасаде Републике Србије у Берлину, конзул госпођа Радмила Бошковић, старешина српске црквене општине у Берлину протојереј-ставрофор отац Радомир Колунџић и председница српско-немачке заједнице „Младост“ госпођа Јасна Гунес.

На интерактиван и занимљив начин писац  је представио лексичко богатство српског језика, истичући важност и значај учења.  Говорећи стихове намењене деци, вратио је и одрасле у свет детињства да још једном осмотре свет кроз оптику дечју логике, растерећени свог досадашњег искуства, знања или предубеђења стечених у годинама зрелости.

У другом делу програма Деда Мраз је пожелео срећне новогодишње и божићне празнике и обрадовао наше најмлађе сјајним пакетићима.

Ученици и родитељи изразили су велико задовољство и привилегију што су имали прилике да се уживо сретну са чувеним савремеником и прошире читалачке видике.

Дејан Алексић је песник, драмски писац и стваралац књижевних дела за децу. Вишеструко је награђиван за свој књижевни рад, а његова дела саставни су део наставног програма и лектире у Србији.