Мами с љубављу

157

Љубав према мајци је највећа и незаменљива. Она увек слуша сваку нашу реч, испуњава све наше жеље и то се не мења, јер ми никада не престајемо да будемо њено дете. Тој љубави и свим мајкама, тим наставника допунске наставе на српском језику покрајине Баден-Виртемберг, ангажованих  од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, посвећује велику пажњу  у оквиру образовно-васпитног програма. На часовима српског језика читају се најлепши стихови о мајкама и  певају најлепше песме.

У околностима онлајн наставе и ове школске године, у оквиру ваннаставних активности настало је много радова на дату тему, који су напослетку обједињени у креативну видео-презентацију под називом „ Мајци с љубављу“. Њиховим најлепшим мамама на свету захвалност дарује и тим наставника, исказану речима топлине у наставку текста.

Драге маме,

Пре свега, захваљујемо вам се што сте свету подариле наше драге и дивне ученике, који свакодневно показују и доказују своју несебичну љубав према нашој дивној отаџбини, Србији.

Први кораци, прве речи, све што смо у животу урадили, што смо научили, праћено је  подршком, топлином и стрпљењем те јединствене жене у животу сваког од нас, а чија је заједничка реч – мајка.

Кад нам је потребна снага, утеха, нежност, мирна лука, мајка је увек ту за нас.

Сигурне смо, драге маме да се поносите  радовима наших малих ствараоца, који су препуни љубави за вас, баш као што се њима поносе и они који вас највише воле – ваша деца, наши ђаци.

Тим наставника допунске наставе на српском језику у покрајини Баден-Виртемберг

Текст написале наставнице допунске српске школе у Баден-Виртембергу