Na internet adresi kreativnaskola.zuov.gov.rs podignut je novi sajt posvećen konkursu “Kreativna škola”. Na sajtu je ponovo postavljena “Baza znanja” sa svim radovima iz prethodno održanih konkursa, tj. preko 1.400 radova i u njima preko 4.500 priprema za časove.

Cilj ponovnog uspostavljanja “Baze znanja” jeste da se nastavnicima i stručnim saradnicima ponovo omogući pristup kvalitetnom digitalnom nastavnom materijalu.

O konkursu “Kreativna škola”

U želji da doprinesu modernizaciji nastave u Republici Srbiji kroz promociju razmene dobrih primera obrazovne prakse i kroz timski rad nastavnika, Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja i Majkrosoft su 2004. godine pokrenuli konkurs “Kreativna škola”. Desetogodišnji rezultat ovog konkursa jeste stvaranje najveće baze uglednih nastavničkih radova na srpskom jeziku, nazvane “Baza znanja”.

Ova baza predstavlja važan izvor kvalitetnih nastavnih materijala i inspiraciju za inovacije na času mnogim nastavnicima u Srbiji. Nastavne materijale prave srpski nastavnici, opisujući kako su izveli svoje najbolje časove. Ovi predlozi su dobro dokumentovani pripremama nastavnika za čas, pa i drugi nastavnici posle preuzimanja sa interneta mogu da izvedu takve časove. Rad nastavnika je u formi multimedijalne prezentacije, sa mnoštvom slika i video fajlova, uz detaljno uputstvo o primeni na času.