У оквиру сарадње Завода за унапређивање образовања и васпитања и Републичког педагошког Завода из Републике Српске, урађени су приручници чија је намена да пруже наставницима подршку у неговању културе српског народа и развијању нациналног идентитета.

Сврха ових приручника је пружање подршке наставницима који предају у основним школама да остваре оне циљеве и исходе из Програма наставе и учења  који се односе на теме од националног значаја, развиjање личног и националног идентитета, као и на подстицање интеркултуралне свести.  Развијањем ових вресности у настави, наставници ће помоћи ученицима да са познавањем и поштовањем сопственог језика и културног наслеђа стекну поштовање према другим језицима и културама и развију толеранцију и отвореност за сваку различитост.

Приручници су развијени на тематско-интегративном приступу настави и учењу. Садрже низ готових припрема за часове и тематске дане, као и смернице за планирање и остваривање предложених тема и садржаја. Они пружају низ могућих решења, као и добро полазиште за даље развијање предложених тема и садржаја.

ПРЕУЗМИТЕ ПРИРУЧНИКЕ

Интернет презентација Сектора за наставне предмете од националног значаја Завода за унапређивање образовања и васпитања

Ове приручнике можете пронаћи и на интернет презентацији Сектора за наставне предмете од националног значаја. Поред приручника на овој интернет презентацији погледајте и вести и активности из српских школа у иностранству, а ускоро можете очекивати и постављање нових образовних ресурса који ће пружати наставницима практичну подршку у неговању културе српског народа и развијању националног идентитета.