У уторак 19. 09. 2017. године ученици и колектив Математичке гимназије прославили су Дан школе. Свечана академија се одржала у Руском дому. Присутнима су се обратили директор Срђан Огњaновић и госпођа Татјана Матић, државни секретар Министарства трговине, туризма и телекомуникација.

Академији је присуствовала делегација Завода за унапређивање образовања и васпитања са директором Златком Грушановићем на челу.

Успеси које ђаци Математичке гимназије остварују на такмичењима говоре и о напорима професора да им усаде љубав према науци и знању.

На свечаности су уручена признања и сарадницима Математичке гимназије као и поклон поводом одласка у пензију професору Зорану Каделбургу, некадашњем ученику прве генерације ове школе, а данас најцитиранијем (најутицајнијем) српском научнику по извештају о рангирању светских универзитета представљених на тзв. „Шангајској листи“.

Гостима су представљени 27 ученика који су освојили медаље на Међународним олипијадама у школској 2016/2017. години. Након официјелног дела академије ученици Математичке гимназије су извели представу „Лајање на звезде“ рађене по мотивима романа Милована Витезовића.