Распоред националне обуке Дигитална учионица/дигитално компетентан наставник – увођење електронских уџбеника и дигиталних образовних материјала

11485

Национална, дводневна обука учитеља првог и другог и предметних наставника петог и шестог разреда основне школе у школској 2019/20. години ДИГИТАЛНА УЧИОНИЦА/ДИГИТАЛНО КОМПЕТЕНТАН НАСТАВНИК – УВОЂЕЊЕ ЕЛЕКТРОНСКИХ УЏБЕНИКА И ДИГИТАЛНИХОБРАЗОВНИХ МАТЕРИЈАЛА реализује се за један део полазника од 29. јуна до 04. јула а за преостале полазнике од 15. августа 2019. године.

Овај списак полазника, водитеља, школа домаћина су школске управе данас проследиле школама на својим територијама и односе се на јулски период обука.

Услед чињенице да су школе, упркос свим апелима да полазници морају бити доступни до 10. јула, и услед преплитања са другом националном обуком, која траје у јулском циклусу до 13. јула, ипак додељивале одморе почев од 1. јула, финални распоред се односи само на јулске обуке, које трају закључно са 4. јулом, а све обуке, планиране после тог датума, се померају за август, о чијим ће распоредима школске управе бити благовремено обавештене.

Школске управе Београд, Ниш, Ваљево, Сомбор и Пожаревац, са чијих територија су полазници националне обуке Реализација нових програма наставе и учења оријентисаних према исходима, најбројнији у периоду од 1. до 5. јула, у јулу неће имати обуке Дигиталне учионице, већ се померају за август.

Обуку реализује 240 водитеља за 9.000 полазника

Распоред обука закључно са 4. јулом је у наставку.

ШУ Чачак

ШУ Јагодина

ШУ Косовска Митровица и Ранилуг

ШУ Крагујевац

ШУ Краљево

ШУ Крушевац

ШУ Лесковац

ШУ Нови Сад

ШУ Ужице

ШУ Зајечар

ШУ Зрењанин