Састанак директора Завода са председником Друштва дефектолога Србије

220

Састанак директора ЗУОВ-а проф. др Зорана Аврамовића и председника Друштва дефектолога Србије Синише Ранковића, одржан је 22.5.2014. у просторијама Завода. Састанку су присуствовале др Гордана Николић, сарадник ЗУОВ-а, доцент на Педагошком факултету у Сомбору и др Зорица Поповић, руководилац Сектора за специфична питања предшколског, основног и средњег образовања.

Током разговора размотрена су битна питања у вези са будућом сарадњом Завода и Друштва дефектолога Србије. Председник Друштва Синиша Ранковић је истакао  важност сарадње струковне организације са Заводом и Сектором за специфична питања, у решавању великог броја важних питања из области васпитања деце и ученика са сметњама у развоју.

На крају састанка договорено је да се у наредном периоду, у просторијама Завода организује округли сто на тему инклузивног образовања, на коме би требало да учествују представници свих релевантних институција које се баве образовањем и васпитањем деце и ученика којима је потребна додатна образовна подршка.