Децембарске активности ђака у Италији

76

У недељу,  15. децембра 2019. године, на наставном пункту  у Арзињану, организовано је прво такмичење у лепом читању ћирилице. Претходне недеље, ученици су уз помоћ своје наставнице Јелене Јовановић, бирали дело српске књижевности из библиотеке којa се налази на овом наставном месту. Читали су се стихови Љубивоја Ршумовића, Душана Радовића, Алексе Шантића, Слободана Ракитића, Милована Данојлића, Владислава Петковића Диса, а уживали смо и у приповеткама Борисава Станковића, Павла Угринова и других наших великана.

Ученици су подељени по узрасту. Поред прва три места, бирана је и специјална награда публике (ђаци су гласали за свог фаворита). Ученици (Анастасија Јанковић, Наталија Бранковић, Милица Будић, Икица Марковић, Емина Стојадиновић, Петар Јовић, Немања Шурлан, Јован Јовић)награђени су  дипломама, сликовницама и слаткишима које је обезбедио Савет родитеља Арзињана.

Деца и присутни родитељи изразили су наду да ће ово такмичење постати традиционално.

У оквиру ваннаставних активности, ђаке у Трсту је наставница Слађана Марковић спремала за предстојећу светосавску приредбу.