Ђаци српске школе у великом броју су се одазвали на конкурсе који тематски обједињују љубав према Србији. Послато је чак 113 радова из три земље – Француске, Италије и Словеније. Ученике из трију земаља повезала је љубав према Србији коју су исказали на различите начине: писањем, цртањем, фотографијама снимљеним током боравка у Србији.

У настави српске допунске школе ваннаставне активности у месецу новембру протекле су  у реализацији конкурса који су расписали Светосавско звонце и Дечји културни центар Београд. Ученици су се радо одазвали, а само из Париског региона, Санса и Орлеана послато је укупно 57 радова.

Ђаци су, као и увек, показали велику креативност на делу и показали колико воле Србију и њене препознатљиве симболе. Обрада наставних јединица тематски везаних за отаџбину Србију у великој мери је допринела мотивацији ђака за израду радова. Кроз израду радова ученици су се додатно повезали са земљом порекла и својим коренима.

Резултати конкурса „Моја отаџбина Србија“ још увек нису објављени, а на конкурсу „Домовина се брани лепотом и знањем“ Домовина се брани лепотом” наши ученици су већ добили награде и похвале: друго место и диплома за прозу припала је Анђели Дувал Лазић (Париз), а посебно су истакнути радови Вука и Дорис Ђурђевић (Париски регион) и Милоша Гашића (Српска допунска школа „Свети Сава“ у Италији).

Дечји културни центар Београд послао је захвалнице свим ученицима који су учествовали на конкурсу што их је додатно мотивисало за даљи рад на часовима српског језика. Српска допунска школа похваљује све ученике који су учествовали на конкурсима.