Лепе вести из Српске допунске школе у Штутгарту

64

На предлог родитеља покренута је иницијатива да се у насељу Фојербах крај Штутгарта отвори ново одељење Српске допунске школе. Њиховим залагањем,  а пре свега  несебичним ангажовањем  Вање Борића, захваљујући великој подршци и разумевању Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, идеја је и реализована. Настава ће се одвијати недељом у просторијама КУД “СЛОГА – Цуфенхаузен”. Одељење је отворено уз велику подршку Кристијана Бреснопољца, председника овог клуба, Божидара Вучуровића, генералног конзула, као и  Драгана Димитријевића, конзула Републике Србије у Штутгарту.

На отварању групе, конзул Драган Димитријевић је истакао да га радује формирање нове наставне  групе, као и чињеница да  је све више наших држављана који желе да њихова деца негују српски језик и упознају се са културом и традицијом српског народа, о чему говори податак да се број новоуписаних ученика из дана у дан повећава.

Татјана Поповић, координатор српске допунске наставе у покрајини Баден-Виртемберг,  у свом обраћању  родитељима ученика, осврнула се на  просветитељски рад  Доситеја Обрадовића и изразила жељу да  ученици ове групе крену стопама наших највећих просветитеља и мислилаца.

На овом скупу родитељи су се захвалили, пре свега,  Министарству просвете Републике Србије, које организује образовно- васпитни рад на српском језику у иностранству, као и Генералном конзулату Републике Србије у Штутгарту, који пружа велику подршку у раду допунској настави, зато што ће  њихова деца сада моћи да уче српски језик, историју, географију, културу и традицију српског народа.

Наставу у новој наставној групи реализоваће наставница Јована Кнежевић, која се и том приликом  још једном лично захвалила свима који су помогли и  омогућили формирање нове групе, као и свим родитељима чија деца похађају наставу.

“Наш тим наставника радује се сваком новом ученику и сигурна сам да ће се број ученика у овој  групи  и даље повећавати”, истакла је наставница Јована Кнежевић.