Отварена виртуелна врата наше школе

70

Поводом почетка уписа нових ђака за школску 2021/22. годину у Покрајини Хесен у СР Немачкој, у  уторак, 18.маја 2021. године, је одржан час на ком су поред ученика млађег узраста учествовали и будући прваци. Учитељица Соња Зрнић је, поштујући епидемиолошке мере, час  реализовала онлајн како би им  представила и приближила наставу на српском језику и у овако сложеним околностима.

Будући прваци су усвајали нове речи на српском језику у оквиру теме ,,Делови тела и одећа“. Именовали су предмете и делове тела на слици, одређивали боју предмета, пребројавали их и научене речи повезивали у реченице. Динамици часа је допринела игра у којој су деца проналазила задату реч међу сликама. У завршном делу су научили и певали песму са показивањем ,,Мој шешир“ мењајући темпо и јачину, а на крају и са изостављањем једне речи. Деца су се размрдала и радо прихватила овакав начин извођења песме и у пријатној атмосфери холистичког учења се завршио час.

Ово је била прилика да будући ђаци упознају овај вид наставе и шта их све очекује од септембра. Учитељица им је поручила да позову и другове којима је српски језик матерњи, да се упишу на наставу на српском језику и стекну пуно нових знања.