Пилот-пројекат „Образовни круг“

629

Пилот-пројекат „Образовни круг“ који подржава Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Канцеларија за дијаспору и Србе у региону Владе Републике Србије, Француски институт у Београду и Математички институт САНУ, а на иницијативу Кроса РТС-а и Савеза атлетских талената Србије, реализује се од прве декаде марта 2018. године између редовних школа у Републици Србији и српских допунских школа у Француској.

Водич за пилот пројекат “Образовни круг”

Аутор пројекта је др Гордана Степић, а координатор програма пројекта Блаженка Тривунчић, професорка српског језика у Париском региону.

Основни циљ пројекта је учење српског/матерњег и француског језика и културе кроз пројектне активности, вршњачко учење и директну, вођену комуникацију између ученика из редовних школа у Републици Србији и српских допунских школа у Француској коришћењем електронских алата.

„Образовни круг“ је свечано представљен у Француском институту у Београду 26. фебруара 2018. године. Промоцији је присуствовала Весна Недељковић, помоћник министра просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, која је истакла да верује у будућност овог пројекта.

На промоцији су приказани филмови, мали пројектни водичи ауторке Блаженке Тривунчић. Филмови симболично најављују радост ђака који ће се кроз учење упознати.