Стоти рођендан Душка Радовића

137

Изложба “Био једном један лаф” Библиотеке града Београда, посвећена Душку Радовићу, била је отворена од 2.10. до 16.10.2022. године у  Весткунст галерији у Франкфурту на Мајни. Пре доласка у Франкфурт на Мајни, изложба је обишла више од педесет градова у матици Србији и иностранству.

Прилику да је посете и науче више о животу и стваралаштву Душка Радовића нису пропустили ученици Допунске наставе на српском језику у Хесену коју организује Министарство просвете, науке и технолошког развоја РС. Ученици су се одазвали на позив наставница да увеличају и заједнички прославе Душков стоти рођендан. Заједно са родитељима су гостовали 5, 6. и 7. октобра на занимљивој и едукативној изложби. Домаћин ,,прославе“ је био писац Љубиша Симић који је децу дочекао и занимљивом причом провео кроз различите периоде одрастања, живота и рада великог Душка Радовића.

Ученици група из Гравенбруха, Офенбаха, Франкфурта и Мајнтала су овом врсном српском писцу, песнику, новинару, афористичару и ТВ уреднику донела на дар стихове, афоризме и приче које су научили и казивали у програму који су спремили са својим наставницама Соњом Зрнић, Бојаном Ракоњац и Татјаном Милановић. Група која похађа наставу на даљину је послала рад посвећен Душку Радовићу за који је освојила прво место на међународном такмичењу Читалићи.

Срећан стоти рођендан! Захваљујући непоновљивом таленту Душко Радовић заувек живи! Ово је порука ученика и њихових наставница са изложбе ,,Био једном један лаф“.