Учешће ученика у Међународном квизу „Знаменити Срби“

91

У току су припреме за Међународни квиз „Знаменити Срби“. Ученици из трију земаља формирали су тимове тако да се за квиз пријавило укупно 22 екипе, и то из Француске, Италије и Словеније. Свака екипа броји по три ученика тако да ће велики број ђака српске допунске школе узети учешће у овом квизу.

Провера знања о знаменитим личностима Србије у великој мери показаће колико су ученици стекли представу о познатим именима српског народа. Ђаци се припремају тако што решавају збирке припремних питања за квиз, али и електронске игре о познатим личностима које се налазе у бази наставних материјала српске допунске школе „Час по час“.

Пројекат „Знаменити Срби“ је  културна манифестација васпитнo-едукативног карактера која ће се одржати и ове године и која има за циљ да окупи младе из Републике Србије, Pепублике Српске, региона, те српске дијаспоре са јединственим циљем, а то је очување српског културног идентитета. За овогодишњи квиз укупно је пријављено 229 екипа из 13 различитих земаља.

Док се ученици вредно припремају за први круг такмичења, које ће се одржати „онлајн“ 19. децембра, ученици из других група навијају и шаљу им поруке подршке. Српска допунска школа поносна је на учешће својих ученика и жели им пуно успеха на такмичењу.