Засади цвет и улепшај свет

77

Већ другу годину за редом ученици Српске допунске школе из Хесена окупљају се у дворишту Храма Васкрсења Господњег у Франкфурту како би учествовали у сађењу цвећа и тиме још више  улепшали овај парк. Тог лепог јесењег дана, 24.октобра,  домаћица учитељицама и деци српске школа била је госпођа Мирјана, која се већ годинама уназад стара да цео простор око цркве буде леп и сређен.

Мото акције је био Засади цвет  и улепшај свет, а циљ развијање свести о значају очувања паркова и зелених површина, поготово у време епидемије. Госпођа Мирјана је деци говорила о врстама цвећа, када се који цвет сади, како се негује и одржава, а малишани су је пажљиво слушали не кријући жељу да што пре испрљају своје мале руке. Сваки ученик је засадио цвет и упамтио место где се налази како би, приликом долазака у цркву, могао да прати како лепо расте и развија се. У акцији су учествовале учитељице Соња Зрнић, Татјана Милановић и Бојана Ракоњац и координаторка Биљана Букинац, а све уз благослов оца Симона.

За крај су се, како након успешног рада и доликује, деца засладила колачима које су им учитељице донеле. Надамо се да ће бити још прилика за заједничка дружења, али и да ће ова акција уређења црвеног дворишта постати традиција.

Ученици и учитељи  Српске допунске школе из Хесена још једном се захваљују својим љубазним домаћинима.