null

Завршни испит и матурски испит

Центар за стручно образовање и образовање одраслих развио је методологију оцењивања заснованог на компетенцијама у стручном образовању. Методологија је резултат вишегодишњих истраживања и стечених искустава кроз имплементацију завршних и матурских испита као и примењених метода оцењивања у оквиру образовних профила у огледу.

Методологија оцењивања заснованог на компетенцијама обезбеђује релевантност и поузданост система оцењивања у стручном образовању, јер постоји непосредна и јасна веза између тога шта и како се оцењује и компетенција прописаних стандардом квалификације. Стога је примена оцењивања заснованог на компетенцијама релевантна за квалификације које се стичу формалним образовањем, неформалним образовањем или кроз процес признавања претходног учења.

Организација и извођење матурских испита:

  • Упутства и додатни материјал (обрасци, инструкције, уверења…) можете преузети са следећег линка.
  • У немогућности да се Обука за имплементацију матурских и завршних испита организује непосредним путем, Центар за стручно образовање и образовање одраслих је припремио видео презентацију се упутствима. Презентацију можете погледати на следећем линку.

АВГУСТОВСКИ ИСПИТНИ РОК

null

Приручници

за завршни испит и матурски испит
null

Изузети задаци из приручника

null

Припрема ученика за тест стручно – теоријских знања

Драги ученици, Овај део сајта Завода за унапређивање образовања и васпитања намењен је вама, за припрему теста стручно теоријских знања. Тестови су анонимни и можете их радити више пута. Срећно!

Вести Центра за стручно образовање и образовање одраслих

wpChatIcon
ПРИДРУЖИ СЕ 
close-image

БИЛТЕН

Пријавите се за билтен Завода за унапређивање образовања и васпитања и добијајте вести и обавештења директно у Ваше поштанско сандуче.
ПРИЈАВИТЕ СЕ
close-link