ЈАВНИ ПОЗИВ

#ДигиталнаЕкспедицијаИзазов 2021/2022

Велико нам је задовољство да вам представимо пројектни #ДигиталнаЕкспедицијаИзазов чији је циљ да подржи и награди најбоље идеје за креирање дигиталног отвореног образовног ресурса који ће допринети повећању нивоа дигиталне писмености ученика основних и средњих школа у Републици Србији.

Дигитална експедиција је наше заједничко путовање, освајање нових знања и упознавање крајолика који обликују дигитална трансформација света у коме живимо и четврта индустријска револуција. Једва чекамо да заједно са вама кренемо у ову велику авантуру.

Пројектни изазов пред вама има врло јасан задатак: осмислити идејни пројекат за креирање дигиталног отвореног образовног ресурса (веб-сајт, текст, видео, видео-игра, апликација за мобилне уређаје и сл.) који се може користити као помоћни наставни материјал у циљу повећања нивоа дигиталне писмености ученика, али и опште популације.

Пројектни изазов је отворен за школске тимове из основних и средњих школа, које могу чинити 3-5 ученика и 1-2 наставника-ментора. Пријаве су отворене од 24. новембра до 28. децембра 2021. до 15h. Пријављивање се врши попуњавањем онлајн формулара. Комисија ће изабрати пројектне предлоге чија ће реализација бити подржана у износу између 100.000,00 РСД и 200.000,00 РСД. За сва додатна питања или недоумице можете погледати нашу страницу са додатним објашњењима, као и правилник конкурсног изазова.

Школски тимови које комисија одабере за добијање подршке, у складу са критеријумима јавног позива,  добиће наведена финансијска средства и имаће на располагању шест недеља да реализују свој пројектни предлог. Организатор изазова ће победничким пројектним тимовима поред финансијске подршке обезбедити и подршку кроз консултације и менторства од стране експерата у овој области.

“#ДигиталнаЕкспедицијаИзазов 2021/2022” је заједничка иницијатива Фондације Propulsion Фонд, Иницијативе “Дигитална Србија”, Завода за унапређивање образовања и васпитања (ЗУОВ) и Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања (ЗВКОВ), која се реализује у партнерству са Америчком агенцијом за међународни развој (USAID) у оквиру пројекта “Иницијатива за нову медијску и дигиталну писменост” (кратко “Нова писменост”).

УКРАТКО

Шта је задатак школског тима?
Школски тимови имају задатак да дефинишу идејни пројекат за креирање дигиталног отвореног образовног ресурса. За пријаву на конкурс довољан је описан осмишљен идејни пројекат. Тимови који буду изабрани (победници конкурса) приступиће реализацији својих идеја (креирању отвореног образовног ресурса) након доделе финансијских средстава.

Циљ пројектног изазова: Креирање дигиталног отвореног образовног ресурса који ће допринети повећању нивоа дигиталне писмености ученика основних и средњих школа у Републици Србији

Учесници тамичења: Школски тимови које чине 3-5 ученика и 1-2 наставника-ментора.

Категорије такмичења: основна школа и средња школа

Наградни фонд: 500.000 РСД у категорији Основна школа и 500.000 РСД у категорији Средња школа.

Рок за предају идејног пројекта: 28.12.2021. до 15:00 часова