Представници Завода присуствовали завршној конференцији ТО РЕГОС у Подгорици

103

Завршна конференција „Ка регионално заснованим стандардима занимања ТО РЕГОС пројекта“, одржана је 15. јуна 2021. године у Подгорици. Ово је била друга од укупно шест завршних конференција, које ће се одржати у свим економијама учесницама у пројекту: Албанији, Босни и Херцеговини, Косову, Северној Македонији, Србији и Црној Гори.

Конференција је организована у свечаној сали Имања „Књаз“, са око 40 званица и великим бројем посетилаца из Црне Горе и региона који су догађај пратили онлајн. Поред представника горе наведених институција, конференцији су присуствовали и представници Министарства просвјете, науке, културе и спорта, Завода за школство, Завода за запошљавање, представници привредног сектора, директори средњих стручних школа и наставници.

У уводном делу учесницима се обратила Марија Лалатовић, в.д. генерална директорица Директората за опште средње образовање, стручно образовање и образовање одраслих.

Душко Рајковић, директор Центра за стручно образовање сматра да је током пројекта остварена одлична сарадња са представницима Привредне коморе Црне Горе, Министарства просвјете, науке, културе и спорта, Завода за запошљавање, Завода за школство, представницима привредног сектора, као и директорима школа и наставницима, на обједињавању методологије рада и докумената и прављењу заједничког програма.

Гојко Бановић, руководилац Центра за стручно образовање и образовање одраслих у оквиру Завода за унапређивање образовања и васпитања Републике Србије, истакао је важност регионалне сарадње и задовољство због учешћа у једном овако важном пројекту за земље Западног Балкана.

Након уводних обраћања, ТО РЕГОС пројекат је представљен кроз презентацију Иване Живадиновић, менаџерке ТО РЕГОС пројекта, а регионална искустава у оквиру Пројекта, представиле су Сандра Бркановић, руководилац Одјељења за истраживање и развој квалификација у Центру за стручно образовање Црне Горе и Маја Тодоровић, саветник Центра за стручно образовање  и образовање одраслих у оквиру Завода за унапређивање образовања и васпитања Републике Србије.