Смотра „учење кроз рад и развој предузетничких компетенција ученика“

399

Хемијско технолошка школа из Суботице освојила је ове године награду European Training Foundation (ETF) за предузетништво за производњу течног сапуна у оквиру ученичке компаније. У овој школи се поред образовања за рад у хемијским технологијама ученици припремају и за рад у области прехрамбене, текстилне и кожарске индустрије.

Завод за унапређивање образовања и школа из Суботице, у оквиру пројекта “Learning by Doing”, организovали су смотру ученичких радова у области пекарства и обраде текстила и коже. Ова манифестација регистрована је у оквиру Европске недеље вештина у стручном образовању и обуци (European VET skills week) у петак 30.новембра 2018.године.

На смотри су своје радове на тему учења кроз рад и Европске недеље вештина у стручном образовању и обуци, представили ученици и наставници – ментори из 11 стручних школа у Србији. У оквиру смотре одржан је округли сто на тему „Учење кроз рад – развој предузетничких компетенција“.

Смотра је имала хуманитарни карактер. Сви учесници смотре, донирали су своје радове у акцији прикупљања помоћи за лечење Ангелине Ивковић. Више о овоме можете прочитати на линку:
https://www.hts.edu.rs/index.php/sr-YU/29-sr-lat/aktuelnosti/958-ucenje-rad-i-pomoc

Више слика и додатних информација можете наћи и на интернет страницама Хемијско – технолошке школе:
https://www.hts.edu.rs/index.php/sr-YU/29-sr-lat/aktuelnosti/960-smotra-ucenje-kroz-rad